Dubrovnik rundt med leiebil

Dubrovnik rundt med leiebil
  • Lei en bil og nyt friheten
  • Opplev den vakre gamlebyen

Dubrovnik er en by helt sør på kysten av Kroatia. Byen er kjent for sin historiske gamleby, varme klima og blåe hav. Byen blir kalt for Adriaterhavets-perle, og det er med god grunn, når du går gjennom gatene i gamlebyen skjønner du hvorfor. De vakre husene, de store gatene og de trange smugene gir en helt unik atmosfære som du skal lete lenge etter.
Dubrovnik er til og med oppført på UNESCOs liste over verdensarver

Denne byen er perfekt for deg som leter etter et reisemål i Europa hvor du kan nyte solen og slappe av på standen, men samtidig oppleve nydelige omgivelser og spennende kultur. Det er virkelig noe her for alle. Norwegian har direkte flyvninger til Dubrovnik fra forskjellige byer i Norge hvilket gjør dette reisemålet enda bedre.

Lei bil i Dubrovnik

Dersom du tar turen til Dubrovnik kan det å leie en bil gjøre opplevelsen enda bedre. Å leie bil på ferie gjør turen enklere og du får mer frihet. Du kan lettere kjøre mellom ulike destinasjoner uten å måtte ta stilling til offentlig transport. I Dubrovnik er det en rekke forskjellige selskap som driver med bilutleie, du kan både leie bil når du ankommer eller leie på forhånd.

Sjekk ut Expedia sin guide for å finne ut hvilken leie bil som er riktig for din reise til Dubrovnik. Du kan også leie gjennom lokale selskap eller internasjonale selskap som Avis. Når du leier bil kan du velge mellom å hente den i sentrum eller hente den på flyplassen ved ankomst, å hente den på flyplassen er et supert valg for å oppleve total frihet fra du ankommer.

Besøk gamlebyen

Gamlebyen i Dubrovnik er en av hovedgrunnene til at byen har blitt så populær. Når du går inn i gamlebyen er det nesten som å gå inn på et museum. Hvor enn du ser, ser du vakker arkitektur. Byen har en nesten magisk og romantisk atmosfære. Inne i gamlebyen kan du gå lange turer, spise god mat og du kan besøke forskjellige attraksjoner som museer.

  • Shopping i Dubrovnik
  • Besøk filmsettene til Game of Thrones
  • Kjør til nabolandene Bosnia og Montenegro
  • Nyt strandlivet

Gå på shopping

Dubrovnik er kanskje ikke stedet med de største shoppinggatene og handlesenter, men det betyr ikke at du ikke kan finne noen gode skatter her. Når du går gjennom byen er det mange små, lokale butikker hvor du kan finne alt fra klær til lokale suvenirer. Å handle på lokale butikker er også supert for å støtte lokaløkonomien. Byen har også en outlet-butikk for deg som liker gode dealer.

Game of Thrones filmlokasjoner

Dersom du har sett Game of Thones vil du nok elske dette. Noe av serien sine vakre innspillingssteder er i Dubrovnik. Du vil kanskje kjenne deg raskt igjen. Du kan besøke både Kings Landing og øyen Quarth som ble spilt inn i Dubrovnik. Dersom du er spesielt interessert finnes det også egne guideturer som tar deg med rundt på innspillingstedene. Fra Kings Landing er både gamlebyen og bymuren brukt som innspillingssteder.

Besøk Montenegro og Bosnia

Dersom du leier bil har du også muligheten til å ta turen litt lengre. Dubrovnik ligger ikke langt fra både Montenegro og Bosnia, og begge landene har mye spennende å by på både i omgivelser, attraksjoner og historie. Dersom du velger å kjøre dit må du huske å sjekke med leiebilselskapet og forsikringen din hva som er reglene for å ta med bilen ut av landet.

Nyt strandlivet

Dubrovnik er kjent for sitt nydelige, turkise, klare hav og flotte strender. Du kan ikke besøke byen uten å nyte noen late dager på stranden. Byen har flere strender, og har du bil kan du også kjøre ut av byen og kanskje oppdage noen mindre, mer private strender. Du vil bli overrasket over hvor krystallklart vannet er, og dette er et sted du definitivt ønsker å returnere til.