Utforsk Island med leiebil

Utforsk Island med leiebil

Opplev nye destinasjoner og vakker natur i turistenes nye favorittland, Island! Denne lille øy-nasjonen har kun litt over 300 000 innbyggere. Dette betyr at øya har mye uberørt natur du kan utforske. De aller fleste stedene er ofte kun tilgjengelig gjennom pakkereiser med turistguide og inkludert transport, eller leiebil. For å få mest ut av din reise til Island anbefales det på det sterkeste å ta venner og familie med i bilen. Ta en reise ut langs kysten, eller opp i fjellene på Island.

Fordelene med egen bil på tur er mange. Pakk med deg campingutstyr og legg ut på tur langs landeveiene. Pakk med fiskeutstyr og bruk en helg ved en vakker innsjø. Ta med sykkel, ski eller annet utstyr for å utforske avsidesliggende steder på Island. Du kan også bruke bilen til å lettere oppdage andre byer og småsteder enn kun der hotellet eller huset deres ligger. Bilen er også perfekt for familier med småbarn, eller vennegjenger med et stramt tidsbudsjett. Det er ingen grenser for hva du kan oppdage på Island med bil!

De beste destinasjonene på Island

Den blå lagune, Hallgrimskirken, isbarer og Islandshester er store turistattraksjoner på Island. Med leiebil i utlandet kan du slippe unna de større turistfellene og oppdage noe unikt. Om vinteren kan du for eksempel ta med bilen til et avsidesliggende strøk. Slik kan du oppleve nordlyset om kvelden, i stillhet. Med din egen bil anbefales det at du har hovedstaden Reykjavik som base. Herfra tar det ikke mange timer før du når de andre storslåtte attraksjonene med bil. Samtidig har du tilgang til noen av Islands beste matopplevelser.

En kjent runde på Island er den såkalte triangelturen. Slik kan du besøke Gullfoss, Þingvellir Nasjonalpark og Geysir. Gullfoss er kjent for sitt vakre fossefall som gjerne kan sammenlignes med Niagra Falls eller Victoria Fall. Þingvellir, eller Tingvellir på norsk, er en nasjonalpark oppført på UNESCOS verdensarvliste. En tur her er som å oppleve en eventyrverden. I Geysir Nasjonalpark kan du se samtlige hissige geysirer, inkludert Strokkur. Med egen bil kan du gjennomføre denne turen på én dag. Opplevelsen blir likevel bedre dersom du bruker flere dager.

I ett med Islands vakre natur kan du finne mange gårder som driver med Islandshester. Hit kan du reise med bil og bruke en dag eller to på hesteryggen. Islandshesten er kjent for sitt gode lynne, og er perfekt for både nybegynnere og erfarne ryttere. Dimmu Borgir er en annen naturopplevelse nord på Island som er vanskelig å nå uten egen bil. Ta turen hit for å vandre blant utrolige steinformasjoner! Til slutt er Reykholt, nord for Reykjavik, en fantastisk destinasjon for de som elsker vikinger og nordisk historie.

  • Oppdag nærområdet rundt Reykjavik med bil
  • Gullfoss, Þingvellir nasjonalpark og Geysir er populære attraksjoner
  • Opplev Island fra hesteryggen

Ting å huske på

Det er mye du må huske på når du kjører bil utenlands. Det er ikke uten grunn at aviser som VG rapporterer om skader på veien under hver turistsesong. Første punkt vil være hvor mange som skal kjøre bilen og alder på sjåførene. På lengre turer kan det være lurt å være to, selv om det koster mer. Det er også viktig å gjøre seg kjent med eventuelle trafikkregler. Husk på at langtur på Island ikke er det samme som bykjøring i Oslo. Å bruke tid på regler og kjøretrening kan være lurt.

Denne leiebilen trenger du

Island er et spesielt land og som turist i leiebil er det mye å tenke på. Husk at butikker ikke er like tilgjengelig på landet, og nærmeste by kan være langt unna. Skal du på langtur er det lurt å ha en bil med god oppbevaring, og kanskje rom til en kjølebag. Ikke glem plass til campingutstyr og sykkelstativ! Altså vil et stort bagasjerom være nyttig her. For vinterturister vil en god off-road bil være et godt alternativ, for å holde dere sikre på vanskelig terreng i vinterføre.

Finn de beste tilbudene

Island er en liten øy med begrensede valgmuligheter. I løpet av de siste årene har turiststrømmen til denne spektakulære øya vokst betraktelig. Derfor vil du kunne finne mange ulike valgmuligheter når du leter etter din perfekte leiebil. For å være sikker på å kunne finne de beste tilbudene, er det lurt å sammenligne disse eller ta kontakt for et prisanslag. Husk at det ikke kun er prisen av bilen du må betale, men også ulike avgifter basert på alder og avstand du planlegger å kjøre.

Reiseforsikring

Når du reiser utenlands er det viktig å ha alle forsikringene på plass. En god reiseforsikring vil være ekstra viktig – spesielt når du reiser med leiebil i Island. Denne kan forsikre deg mot eventuelle skader du kan påføre deg på veien. Forsikringen vil også kunne dekke bagasje eller utstyr som går tapt under reisen, og mye annet. Bilen du kjører vil være forsikret under selskapet du leier hos. Dette betyr at jo yngre du er, dess mer kan du forvente å betale for forsikringen av bilen.

Konklusjon

Island er en øy med mange naturopplevelser, bland annet geysirer, vikinghus og avsidesliggende nasjonalparker. Med en leiebil kan du oppdage alle destinasjonene i eget tempo, uten stresset av å kunne miste bussen tilbake til sivilisasjonen. I Reykjavik vil du ha mange alternativer å velge mellom. Husk at bil i et nytt land har mange ansvarsområder. Kjøring på landeveier på Island kan også være en uvant oppgave for de fleste nordmenn. For de beste tilbudene, ta kontakt med forhandler for et rimelig prisanslag for din ferie på Island.